Instagram, Hikayeler’in arasına reklamlar yerleştirecek


Pek de şaşırtıcı olmayan bir hareketle Instagram, Hikayeler özelliğine tam ekran reklamlar yerleştirmeye başladı.

Bu duyuru, Hikayeler özelliği, piyasaya sürüldükten 5 ay sonra 150 Milyon kullanıcıya eriştiğinde yapıldı.

Şimdilik bu özellik sadece Netflix, Nike ve Airbnb gibi büyük markaların hesaplarında test ediliyor fakat işletme aralığının daha da genişlemesi bekleniyor. Gelelim reklamların kullanıcılardan ne kadar zaman alacağına; Fotoğraf formatında 5 saniye uzunluğundayken, videolar 15 saniye uzunluğunda fakat TechCrunch‘ın haberine göre bu reklamlar sizi çok fazla rahatsız edemeyecek çünkü reklamları kaydırarak atlayabileceksiniz.

Dahası birbiri ardına bir kaç Hikaye izlemediğiniz sürece reklamlar görünmeyecek çünkü reklamlar iki arkadaşınızın Hikayeleri arasına iliştirilecek.

Konu Hikayeler olunca bir haberimiz daha var. Instagram, işletme hesabına sahip kullanıcılar için Hikayeler ile ilgili her bir hikaye için erişim, görüntüleme, cevaplama ve çıkışların yer aldığı yeni bir dizi analiz getiriyor. Artık işletmeler doğru hedef kitleye ulaşmak için hedefleme ve ölçümleme yapabilecekler.

Tıpkı Snapchat gibi Instagram da Hikayeleri güçlü bir pazarlama aracı haline getirebilir çünkü Hikayeler, mobil özelinde, diğer bir çok medya formatında bulunmayan bir ilgi seviyesi gerektiriyor.

Kısacası, Hikayeler akışınızın biraz daha kalabalık olmasına hazır olun. Tabi bu esnada Instagram’ın Hikayeler’deki reklam sayısını çok da  abartmamasını umuyoruz.

Kaynak : Sosyalmedya.co