Ankara Sosyal Medya Yönetimi


Ankara Sosyal Medya Yönetimi Markanızın ya da kişisel amaçlarınız için kullandığınız web sitenizin içerdiği ürün veya hizmetleri sosyal medyadan pazarlayabilmek için sosyal ağ sitelerinde hesap açıp, reklam vermeniz yeterli midir sizce? Bir markanın sosyal medya aracılığı ile tercih edilmesini sağlamak için 2 şeye dikkat etmelisiniz; başarılı bir şekilde oluşturulmuş sosyal medya entegrasyonu ve sosyal medya optimizasyonudur. İmgesel olarak sosyal medya yönetimine sizinle beraber ortak oluyoruz.

Sosyal medya yönetimi nedir?
Sizin, markaların, siyasilerin kısacası dijital ve online mecralarda yer alan herhangi bir kullanıcının dijital stratejisini ve online itibarını web sitesine trafik almak için dizayn etmesidir. Markanın sosyal medya paylaşımlarının Google’daki belirli anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almasını da amaçlar. Kısacası bir kullanıcının Facebook’ta, Twitter’da, Linkedin’de ve benzeri daha onlarca sosyal medya sitesinde yaptığı aramalarda sizin görüntülenmeniz sosyal medya optimizasyonudur.

Peki, sosyal medya optimizasyonu nasıl yapılır?
Öncelikle kendinize bir hedef belirlemeniz gerekiyor. Sitenizin görüntülenme sayısını mı arttırmak istiyorsunuz? Yoksa ürün satışınızı mı? Kampanyanızın geniş kitlelere ulaşmasını planlıyor da olabilirsiniz.Hedefinizi belirledikten sonra pazarlama stratejinizin merkezine yerleştirin.Önemli olan hedefiniz değil, onu diğer enstrümanlarla uyumlu bir şekilde heterojen bir organizmaya dönüştürmelisiniz.

Nedir bu enstrümanlar?
Sosyal medya pazarlaması şemanızın ortasına hedefinizi koyduktan sonra bir köşesine şunları eklemelisiniz; yaratıcılık, farklılık, samimiyet, mizah, ilişkilendirme, paylaşım, takdir etme, değer verme, kaliteli içerik, kişi odaklı iletişim ve daha onlarcası. Aslında yaptığınız şey, sosyal medya kitlenizin karşısına heterojen bir yapı çıkarıp onların bilinçaltlarına erişerek hedefinizi homojenize etmek ve böylece daha fazla kişiye ulaşmak.