Instagram’a Yeni Özellikler Eklendi.


Instagram’a canlı yayın ve özel mesajlarda silinen fotoğraf paylaşma özelliği eklendi.

Instagram hız kesmeden yeniliklere devam ediyor. Önce Stories’i Snapchat’den çok güzel uyarlayan Instagram şimdi de Periscope’un tahtını sarsmaya hazırlanıyor.

Bugün Instagram resmi blogundan yapılan duyuruya göre 2 yeni özellik daha yayına alındı.

Canlı Yayın

Canlı yayında bir şeyler paylaşmak ve bir de bunların erişilemez olmasını istiyorsanız bu özellik tam size göre. Stories’da tek buton ile canlı yayına geçebilir ve tüm takipçilerinizin stories alanında “live” görünerek onların sizi izlemesini sağlayabilirsiniz. Paylaşımınız bittiği anda bu yayın uygulamadan tamamen siliniyor. Şimdilik Snapchat gibi ispiyonlama gibi özelliklerin olmaması biraz düşündürücü ama yakında geleceği kesin gibi.

Canlı yayına geçtiğiniz zaman bir diğer güzel şey ise takipçilerinize bildirim gidiyor olması. Böylece sizden haberdar oluyorlar. Ayrıca onların görebileceği bir yorumu pinleyebiliyorsunuz. Dilerseniz yorumlara kapatarak yorum yapılmasını da engelleyebiliyorsunuz.

Popülerlik yakalamanın yeni bir yolu olarak bir de “Top Live” butonu yer alacak bu özellik ile beraber. Bu sayede de en popüler canlı yayınlara ulaşabileceksiniz.

Direkt mesaj içerisinde kendini imha eden görsel paylaşımı

Direkt mesajlar Instagram 80 milyon kullanıcıyken yayına alınan bir özellik ve şu anda Instagram 300 milyon kullanıcıya sahip. Direkt mesaj ve grup mesajları ise bir çok kullanıcı için yeni bir paylaşım aracı, platformdan çıkmadan paylaşabiliyorsunuz her şeyi.

Direkt mesajlarda artık silinen görseller de paylaşabileceksiniz. Yine Snapchat özelliklerinden biri olan bu silinen içerikler bu defa ispiyon özelliği ile beraber geliyor. Biri ekran görüntüsü alırsa bu hareketinden haberdar olabiliyorsunuz. Ayrıca diğer direkt mesajların aksine silinen görselleriniz arkadaşlarınız gördükten sonra onların telefonundan da kaldırılıyor ve böylece direkt mesajlarınızdan sadece kalmasını istedikleriniz duruyor.

Emekleme dönemini geride bırakan Instagram artık yürümeye başladı. Sahibi Facebook gibi koşmaya başlaması için hala eklemesi gereken bazı özellikler var. Bunlarla beraber Instagram çok daha büyük bir ivme yakalayacak. Hem kullanıcılar hem de markalar için daha fazla anlam ifade edecek.

Henüz herkese açılmayan bu özellikler, gelecek güncellemeler ile birkaç hafta içerisinde tüm kullanıcılara ulaştırılacak.

Kaynak : Sosyalmedya.co