Facebook Canvas Reklamı Duyurdu!


Facebook, mobil platform için geliştirdiği tam ekranlı yeni reklam çözümü Canvas’ı duyurdu.

Facebook’un reklam ağını genişletip gelirlerini arttırmak amacıyla ilk kez geçtiğimiz yılın Eylül ayında çıtlattığı tam ekranlı mobil reklam çözümü Canvas, şirketin blog sitesinden duyuruldu.

Canvas, tıpkı İngilizce’deki kelime anlamında olduğu gibi reklamları mobil ekranı komple kaplayacak şekilde karşımıza getirecek.

Konu reklam olunca ‘ya ne gereği vardı şimdi tam boyutlu reklam falan’ diyebilirsiniz fakat hiç öyle rahatsız edecek bir yanının olmadığını söyleyebilirim. Facebook’un Haber Akışı’nda Canvas temalı olduğu belli olan reklamın üzerine tıkladığınızda reklam, tam boyutlu olarak karşınıza çıkacak. Eğer ilginizi çekmediyse hemen sol üst kısımdaki X işaretine tıklayıp tekrar Haber Akışı’na geçebileceksiniz.

ginza-facebook-canvas

Daha önce Facebook test kullanıcılarının deneyimine sunulan reklamların ortalama süresi 31 saniye, en fazla süreye sahip reklam ise 71 saniyeymiş. Ayrıca az önce belirttiğim üzere test kullanıcılarının %53’ü Facebook’un yeni reklam çözümünden hiç rahatsız olmamış, hatta reklamları sonuna kadar izlemiş.

Şirketten yapılan açıklamaya göre reklamlar şimdilik Android ve iOS platformu dışında herhangi bir yerde karşımıza çıkmayacak. (web için bir çalışma şimdilik yokmuş)

Kaynak : webtekno.com