Yarın, Fiyatı Yalnızca 7 Dolar Olan Bir Telefon Satışa Çıkacak!

Yarın, Fiyatı Yalnızca 7 Dolar Olan Bir Telefon Satışa Çıkacak!


Hindistan merkezli bir kulaklık şirketi, kendi ülkesindeki -ve muhtemelen dünyadaki- en ucuz akıllı telefonu piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Dünyanın Çin’le birlikte en büyük mobil pazarına sahip olan Hindistan, Ringing Bells isimli şirketin piyasaya süreceği ve fiyatı sadece 7 dolar olan bir akıllı telefona sahip olacak. Freedom 251 adıyla gelecek olan telefonun Hindistan’da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Ringing Bells, telefonun parçalarını dış ülkelerden satın alıp Hindistan’da birleştirmiş. Hindistan hükumetinin desteğiyle ‘Hindistan’da üret’ kampanyasından faydalanarak üretimini kendi ülkesinde gerçekleştiren Ringing Bells, cihazın satışından elde edilecek kar marjını bu şekilde yüksek tutmaya çalışacak.

Hindistan’daki en ucuz akıllı telefonların 22 ila 29 dolar arasında olduğunu hesaba katarsak (geçtiğimiz yıl DataWind, 14,6 dolardan satışa sunacağı bir akıllı telefon üreteceğinden bahsetmişti), Freedom 251’in özellikleri nasıl olursa olsun başarılı satış rakamlarına ulaşacağını söyleyebilirim.

51008268

Üretici şirket telefonun yarın satışa çıkacak olmasına rağmen hala özellikleri hakkında bir bilgilendirmede bulunmadı fakat yerel basın mensupları, cihazın 3G teknolojisine sahip olacağını söylüyor. Freedom 251 dışında 4G desteğine sahip en ucuz akıllı telefon da (44 dolar), yakın bir zaman önce Hindistan’da satışa sunulmuştu.

Kaynak : www.webtekno.com