Instagram’da Nasıl Reklam Verilir?


Facebook ve Twitter’dan sonra Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram, reklam seçenekleri ile küçük-büyük birçok işletmeye önemli bir imkan sunuyor.

Reklam hizmetini her büyüklükte işletmenin kullanabileceği şekilde genişleten Instagram, bu servisi aşamalı olarak kullanıma sunuyor. Her geçen gün daha çok kullanıcıya açılan reklam servisi, önümüzdeki günlerde hem Instagram reklamları API’sinden hem de Facebook’un reklam yönetim aracı Power Editor üzerinden kullanılabilecek.

Instagram’da Facebook reklam hesabı olan herkes reklam yayınlayabiliyor. Reklamların kullanıma sunulduğu kullanıcılar şu anda Power Editor ve Facebook Reklamları API’sini kullanarak kampanyalarını oluşturabiliyor. Reklamveren kullanıcının Instagram hesabının olması zorunlu değil; ancak Business Manager’a bir Instagram hesabı eklenmezse reklamlar gri renkte bir ad ile görünüyor ve reklama gelen yorumları görmek ve yanıtlamak mümkün olmuyor.

instagram-reklam

Reklamlar Instagram’da kullanıcıların akışlarında, takip ettikleri hesaplar tarafından paylaşılan görsellerle birlikte gösteriliyor ve oluşturulurken seçilen opsiyona bağlı olarak göre kare veya yatay formatta görülebiliyor.

Facebook reklamları gibi Instagram reklamlarının performans ölçümleri de Power Editor’da ve Reklam Yöneticisi’nde görülebiliyor. Instagram reklamlarında da Facebook reklamlarında kullanılan rapor araçları kullanılıyor.

Kaynak : dijitalajanslar.com