İşinizin Yanında Daha Falza Özgürlük Mü İstiyorsunuz? İşte Size 4 Öneri


Yeni bir şirketi kurmak ve büyütmek her zaman çok zordur. Bazen maddi problemler yaşarsınız, bazen kapıdan çevrilirsiniz, bazen dibe vurursunuz, bazen gergin anlar yaşarsınız. Ancak şurası kesin ki zaman konusu her zaman sorun olur. 

İşinizin başlarda çok vaktinizi aldığını biliyoruz. Mesainin her anını, hatta geceleri bile değerlendirmeniz lazım ki sıfırdan çıktığınız bu yolda artılara geçebilesiniz.

Ancak hayatınızı tümüyle işinize ayırdığınız günler mutlaka bir yerde bitecek ve artık işinizin yanında kendinize daha fazla serbest  zaman ayırmak isteyeceksiniz. Bu zamanı yaratmak için size 4 tavsiyemiz var;

 

1- Eğitim verin

Sizin özgürlüğünüz, yanınızdaki kişilerin işlerini iyi yapmasına bağlı. Eğer kusursuz işleyen bir düzen kurabilirseniz, her seferinde geri dönüp kontrol etmeniz gerekmeyecektir. Bu sebeple başlarda fazladan biraz zamanı bu konuya ayırmanızı tavsiye ederiz. Uyumu artırmak, düzenin nasıl daha sağlıklı işleyeceğini anlamak ve belirli konularda çalışanlarınıza eğitim ve antrenman yaptırmak sizin faydanıza olacak.

 

2- Harcamalarınızı iyi yönetin

Hem şirket hem de kişisel harcamalarınızı yönetmeniz oldukça önemli. Zira gelirlere bağlı olarak harcamalarınızı da artırırsanız bir süre sonra paranın kölesi olmaya başlayacaksınız ve her zaman daha fazla para kazanmaktan başka çareniz olmayacak. Ancak kişisel ve şirket giderlerini iyi yönetirseniz kazandığınız para kasanızda kalacak ve böylelikle hem zamanınızı hem de iş gücünüzü daha ideal biçimde yönetebileceksiniz.

 

3- Önceliklerinizi belirleyin

Yapılacak işler listesi uzar gider. Eğer düzensiz bir listeniz varsa zihniniz çok dağılacak ve veriminiz düşecek. Bu da basit işler için bile daha fazla zaman harcamak demek. Eğer yapacağınız işleri akıllıca bir şekilde önceliklere göre sıralarsanız, bu hem daha verimli çalışmanızı hem de uzun vadeli işlere daha hazırlıklı olmanızı sağlayacak.

 

4- Sınırlar koyun

Bir şirkette çalışansanız, sınırlarınız bellidir: sabah 9 ve akşam 6 arası mesainizi şirket için harcamak zorundasınızdır. Bu saatler dışında ise özgür olursunuz. Söz konusu kendi şirketiniz olduğunda ise sınırlar ortadan kalkar. Bu aslında başlarda iyi bir şeydir. Sadece mesai düzeniyle çalışırsanız bazı şeyleri başarmanız çok uzun zaman alabilir. Ancak sınırları tamamen ortadan kaldırmak da doğru değil. Eğer işlerinizi yavaş yavaş yoluna koymaya başladıysanız, kendinize dinlenecek zamanlar ayırmalısınız.

Bu sebeple gün içerisinde belirli saatlerden sonra çalışmayın, haftanın bir gününü sevdiklerinizle vakit geçirmek için ayırın. Kendiniz için çalışıyor olsanız da sınırları korumanız şart.

Kaynak : www.entrepreneur.com