Instagram Kullanıcı Girişlerine İki Aşamalı Güvenlik Yapısı Getiriyor


Instagram özellikle çok takipçisi olan hesap sahiplerinden gelen tavsiye ve şikayetleri dinleyerek iki aşamalı yeni giriş yapısını açacağını duyurdu. İkinci aşama olarak SMS doğrulaması sisteme entegre ediliyor.

 

instagram-1

 

Taylor Swift ve Kris Jenner gibi ünlü isimler tek aşamalı güvenlik yapısından mağdur olarak hesaplarını bir süre için bilgisayar korsanlarına kaptırmışlardı. Yüksek takipçi sayısına sahip birçok hesap da Instagram’a giriş ve hesap yapısının daha güvenli olması gerektiğini belirten şikayetlerini iletmişlerdi. Instagram’da bundan böyle servisin tercih eden kullanıcılar için iki aşamalı giriş opsiyonu sunacağını açıkladı.

Yeni yapıyla birlikte isteyen kullanıcılar hesap şifrelerini girmelerinin ardından doğrulanmış cep telefonu numaralarına bir SMS alacaklar ve gelen kodu sisteme girerek hesaplarına erişim sağlayabilecekler. Ancak Instagram’ın bu entegrasyon konusunda oldukça yavaş kaldığını söyleyebiliriz. Çünkü birçok şirket uzun yıllardır çift aşamalı giriş fonksiyonuna sahip. Fakat günün sonunda Instagram’ın bu yeni yapısıyla kullanıcıları daha da güvende hissettireceği gerçek.

 

Kaynak : webrazzi.com