Instagram’dan Boomerang Hizmeti


Instagram’dan 1 Saniyelik Video Uygulaması: Boomerang

Instagram’dan Boomerang adında 1 saniyelik video paylaşım uygulaması geldi. 

Kullanıcıların 1 saniyelik ve kendini tekrar eden bu yeni tip paylaşımlar yapabileceği Boomerang, aynı zamandan son dönemlerin de en büyük trendleri arasında yer alıyor.

Instagram’dan bağımsız bir uygulama olan ve hem iOS hem de Android işletim sistemleri için kullanıcılara sunulan Boomerang, şu anda akıllı telefonlara indirilebiliyor.

Bumerang, kullanımı en basit uygulamalardan. Uygulamada sadece çekim tuşu bulunuyor. Bu tuş ile 1 saniyelik kayıt alındıktan sonra ise kullanıcılar, çekimlerini direkt olarak Facebook ve Instagram üzerinde paylaşabiliyor.

GIF formatı son dönemlerin en büyük trendlerinden biri olmuştu. Kullanıcılar arasında yeni bir paylaşım trendi doğmasını sağlayan bu yeni alışkanlık aynı zamandan hem yeni uygulamaların doğmasına hem de akıllı telefon üreticilerinin yeni özellik geliştirmesini sağladı.

iPhone 6s’te yer alan Live Photos buna en iyi örneklerden biri. Buna ek olarak ‘PHHHOTO’ adındaki uygulama da videoya benzer bir GIF formatının ortaya çıkmasını sağladı. Instagram’ın Boomerang adındaki yeni video formatı da kullanıcıların ilgisini çekeceğe benziyor.

Boomerang uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

TeknoYo ve Bilgi Çağı